Dance & Balance with Hugo Tham

Möt Dansen och finn balansen!

Att som 60+ pröva den expressiva dansen kan betyda att man för första gången i sitt liv tänker på rörelse utifrån ett helt nytt perspektiv. Fokus är på konstnärligt uttryck och upplevelse mer än funktion.
Aktiviteten går under det “mjuka omätbara” värdet. Du får en känsla av glädje och välbefinnande som sitter kvar i kroppen. Du får bättre balans och mjukare leder. Vi dansar själva och tillsammans i större o mindre grupper. Sittandes och ståendes, fullständigt kravlöst! Passar vilken dagsform som helst!

Dans aktiverar rytmisk motorisk koordination, stimulerar balans och minne, väcker känslor, kräver omtanke och skapar social interaktion, ger en akustisk stimulering och är en musikalisk upplevelse. Denna kombination av kognitiv, spatial och perceptuell utmaning är bevisat mycket positiv för bevarandet av plasticiteten i hjärnan. Lekfulla röstövningar skapar en bättre andning och balansövningar ger stadga och hållning. Allt för att skapa självförtroende  och känsla av välbefinnande.
Hugo Tham, utvecklare på Kultur i Halland har med sina 40 år av scenisk och pedagogisk erfarenhet mycket kompetens och erfarenhet i ämnet utforskande dans.
– Dansens många lager av stimuli är överlägsen i sina positiva effekter och en lyckosam kombination av kultur och hälsa!
Välkomna till en dansant sommar i en rörlig miljö full av naturens bästa mellan himmel o hav!

Dates: 2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7
Time: 16.00 – 18.00
Price: Drop In – 150SEK, Clipcard5times – 500SEK

Contact us

Looking for a place to stay?

To fully appreciate your experience, why not stay at our lovely Torekov Guest House just across the street from the Art Center and make the most of what the area around Torekov has to offer.